понеділок, 10 липня 2023 р.

Чорногорія. Водоспад на р. Бистриця

   Чорногорія зачаровує красою своєї неймовірної природи. Крім того, що в нашій екскурсії заплановано багато цікавих зупинок, локацій, фотопауз, нам довелось ще й зупинитись на обід у досить цікавому, знаковому і мальовничому місці - біля водоспаду на річці Бистриця.

   Так, прийшов час обіду. Зупинились ми біля готелю та ресторану «Ravnjak», який колись служив мисливським будиночком президенту Югославії, Йосипу Броз Тіто. Нас зустрів національний ресторанчик зі справжніми чорногорськими смаколиками національної кухні.

   Обід у вартість екскурсії не входить, проте додатково, за окрему плату у 10 євро можна замовити. Комплексний обід включає: мясний суп, салат, основна страва (мясо або риба на вибір). Напої у вартість не входять, але за окрему плату можна замовити. Обід буде десь о 12 годині, так як початок екскурсії ранній, о 6 годині ранку, але й далі по маршруту на півночі Чорногорії в каньйонах майже не буде ресторанів, які зможуть прийняти групу туристів або ж вони не готують комплексні обіди.

Ресторан «Ravnjak»

    Обід замовляти не обовязково, а можна взяти з собою в дорогу якісь ланч-бокси. Поруч з рестораном, на вулиці, є невелике кафе, де можна щось замовити самостійно або ж просто попросити сісти за столик, щоб зїсти свою їжу.  

Кафе біля водоспаду

   Але це виявилось, не найголовнішим, оскільки поруч протікає річка Бистриця з кількома каскадними  водоспадами. Шум водоспаду вже чути, як тільки підійшли до ресторану.

   Треба пройти праворуч від ресторану, повз невелике кафе, шум водоспаду вас сам покличе до себе. Там буде вказівник.

 Вказівник та спуск до водоспаду

   А далі, обладнаною камяною стежкою спускаємось вниз, де через річку Бистрицю перекинуто деревяний місток. Територія чиста, доглянута, обабіч стежки стоять урни.

 Дерев'яний місток через р. Бистриця

   Спустившись до містка, одразу відчувається прохолода від гірської річки, проте в літню спеку – ця прохолода дуже приємна. І тут ми бачимо, як річка кількома каскадами спускається вниз, долаючи камяні перешкоди. Це чудова локація для фотосесій.

Чудова локація для фотосесії

   Місце неймовірно прекрасне. Кожного разу потрапляючи в подібні місця, не припиняєш дивуватись, як природа може створювати таку красу. Тут відпочиваєш душею. 

 Водоспад на р. Бистриця

    Річка все швидше і швидше несе свої води десь далі, спускаючись ще нижче.

   Через камяні виступи – пороги, створюється біла піна.

    Вода прохолодна, але помочити руки або умитись треба обовязково, адже пройшовши через місток можна поблукати по берегу річки піднявшись трохи вгору, або спустившись вниз.

   Річка тече в оточенні височенних дерев, які разом і створюють неймовірну атмосферу.

 Бурхливий пінистий потік Бистриці

    Деяке каміння та берег покриті зеленим мохом – це означає, що тут переважає надмірна вологість.

 Кам'янистий, покритий мохом берег річки

   Водоспад можна оглянути з різних ракурсів, навіть згори, де видно той самий місток, але вже ми бачимо зовсім іншу картинку.

Вид на р. Бистриця і водоспад згори

   Тут можна гарно відпочити і провести якусь частину дня. Крім ресторану, кафе та водоспаду, тут є дитячий майданчик, стоять лавочки.

    Можна покататись на гойдалці.

   А наша екскурсія продовжується і ми вирушаємо до найзнаменитішого місця Чорногорії, перлини цієї країни – каньйону р. Тара.

-        А які природні обєкти Чорногорії довелось відвідати вам?

-        Що сподобалось? Що здивувало?

-        Які б місця хотілося б відвідати наступного разу?

НАПИШІТЬ СВІЙ КОМЕНТАР 

Наступний пост «Чорногорія. Каньйон р. Тара та міст Джурджевича»



 











 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Що можна побачити і чим зайнятись в Буковелі?

      Немає в нашій країні українця, який би не чув про Буковель. Коли звучить «Буковель», то одразу ж на думку спадає лакшері-відпочинок в ...