неділя, 7 листопада 2021 р.

Єгипет. Площа Сохо (SOHO Square) в Шарм-ель-Шейху


   Площа Сохо (SOHO Square) – це одне з цікавих та яскравих місць Шарм-ель-Шейху, де можна спокійно прогулятись, відвідати магазини, розважальні центри, ресторани, бари, насолодитись красою співочих фонтанів,але все це треба робити ввечері. Саме ввечері площа Сохо перетворюється на справжній музичний та яскравий фейєрверк, де все поринає в яскравій ілюмінації.

   Вдень площа виглядає майже безлюдною, це й зрозуміло, адже у спеку всі відпочиваючі знаходяться біля води: біля моря або  басейну, можливо відвідують екскурсії. А ввечері прогулятись – в самий раз.

   Площа Сохо – це величезний розважальний центр для кожного члена родини.

   Розміщена площа Сохо в районі Шаркс Бей, недалеко від аеропорту.  Оскільки ми проживали саме  в цьому районі, дістатись до площі було дуже близько. За час відпочинку ми  побували тут тричі.

   Спочатку площа була побудована для гостей готелю «SAVOY 5*», який знаходиться поруч. Готель працює з 2001 року, включає понад 400 номерів і працює за системою «Все включено». Готель дуже дорогий, там розкішна територія, номери, багато різноманітних розваг для дітей та дорослих, барів, ресторанів тощо. Деяка категорія гостей готелю «SAVOY 5*» можуть безкоштовно користуватися розвагами та ресторанами на площі Сохо.

   Названа площа на честь однойменної англійської площі Сохо, тому тут є частинка Англії – британський дім (цілий розважальний комплекс), червоні телефоні будки, королівський паб.

Червона телефонна будка в аглійському стилі

   Площа була невеликою, але поступово почала розбудовуватись, зявились нові магазини, бари, ресторани та багато цікавих розваг. Почали її відвідувати не тільки гості готелю «SAVOY 5*», а й інші гості курорту.

   Ми відпочивали в Шарм-ель-Шейху влітку, то день  там короткий, вже о 19 годині починає темніти і відбувається це дуже швидко, прямо у вас на очах. Ми заходимо в готельний ресторан на вечерю о 18.30. то на вулиці ще видно, після вечері виходимо на вулицю, то вже темно. Тому, зазвичай, на площу Сохо ми ходили після вечері. Поки дійшли до площі (5 хв), то площа вже вся була в яскравій ілюмінації, грала музика і було весело.

   Перед входом на площу, треба пройти через сканер: сумка проходить через стрічку, а ви через спеціальний прохід. Назад виходите  через ворота поруч, але вже без сканера. 

   Тільки ви пройшли через сканер, то опиняєтесь вже зовсім в іншому місці, ніби не в Єгипті, а десь в Європі. Вулиця викладена гарною тротуарною плиткою, навколо чисто та затишно.

   Яскраві вивіски на магазинах та ресторанах, неонова підсвітка, горять ліхтарі, навіть цілі дерева в гірляндах. Багато сувенірних магазинів та магазинів з одягом, ціни завищені, дорожче, ніж в інших районах курорту. Ми придбали доньці футболку за 10$. Хоча й кажуть, що в Єгипті треба торгуватись, але наш продавець не хотів поступатись ні в яку. Ми навіть обійшли інші магазини, де бачили футболки по по 8$, 6$, і навіть по 3$, але якість їх була гірша. Тому ми повернулись назад і все ж таки придбали, тому що футболка сподобалась і якість дуже хороша. Отже, на площі Сохо продавці торгуватись не дуже хочуть. Найдешевший товар, різні дрібнички: ручки, брелоки, камінчики коштують 1$ і вище. Дуже багато підробок та неякісного товару, але можна знайти і хороший якісний товар, але і ціни будуть відповідні. 

   Тут знаходиться і найбільший Duty Free міста. Кожен турист, протягом трьох днів після прильоту, може відвідати магазин і отоваритись без мита, так само як в аеропорту. З собою треба обов'язково брати паспорт.

   Тут працює близько 10 ресторанів, є фут-корти, бари. Є досить цікавий льодовий бар, де все зроблене з льоду: від склянок до стільців.

   Тут є дуже багато розваг як для дітей, так і для дорослих: льодовий каток, боулінг, кінотеатр, співочі фонтани, на головній сцені проходять розважальні шоу-програми.

   Співочі фонтани починають працювати десь о 21.00. До цього часу навколо фонтану збирається велика кількість бажаючих подивитись це яскраве шоу. Хто прийшов раніше, буде стояти ближче до фонтану, хто пізніше – ззаду. Струмені фонтану починають бити, поступово змінюються яскраві кольори води, а в цей час починає грати музика, яка час від часу змінюється. Продовжується десь хвилин 15 – 20, і так через кожну годину. 

Співочий фонтан

   На площі дуже багато різноманітних скульптур тварин. 





   Є багато й інших цікавих та оригінальних скульптур.




   Місце досить цікаве і колоритне, щоб провести гарний вечір. Сюди не обовязково іти з купою грошей, можна просто прогулятись вуличкою, подивитись та послухати співочі фонтани, оглянути сувеніри в магазинах, сфотографуватись на площі, адже локацій для фотосесій тут дуже багато, поринути в атмосферу свята.

    Перед входом на площу Сохо, місцеві пропонують катання на верблюдах (не площею, а перед нею). Скільки коштує, я не цікавилась, чомусь глянувши на бідних верблюдів, дуже їх жаль стало. Вони стоять бідненькі або лежать і чекають, що хтось прийде і захоче на них покататись. Але бажаючі були.

Рекомендації

  1. Якщо ви відпочиваєте в Шарм-ель-Шейху, то відвідайте це цікаве та яскраве місце. Якщо ви відпочиваєте в районі Шаркс Бей, то дістатись можна пішки, якщо в іншому районі курорту, то дістатись можна на автобусі чи таксі. Один раз відвідати площу Сохо треба обов’язково. 
  2. Якщо ви хочете насолодитись атмосферою свята, то приходити треба ввечері, тоді ви зможете поринути у фантастичний світ неонових підсвіток, ліхтарів, музики та розваг. Вдень тут майже безлюдно і виглядає площа не так привабливо.
  3. Обовязково подивіться музичне шоу співочих фонтанів, яке відбувається кожного вечора.
  4. Можна відвідати один з ресторанів індійської, японської, єгипетської або інших кухонь світу, відвідати один з барів, але майте на увазі, що ціни тут вищі, ніж  в інших районах міста.
  5. Можна відвідати Duty Free – найбільший  в місті. Це треба зробити протягом трьох днів по прильоту. При собі треба обов'язково мати паспорт.
  6. Можна відвідати один з розважальних центрів, де буде цікаво і дорослим, і дітям.
  7. Пройдіться по магазинам, можливо щось придбаєте для себе та  на подарунок, або хоча б подивитесь.
  8. Не забудьте взяти фотоапарат або камеру – тут багато цікавих локацій для фотосесій.
  9. На площі багато різних скульптур, які виглядають, ніби живі істоти, оберіть ті, що сподобались найбільше і зробіть яскраві фото.
  10. При бажанні, за додаткову плату, можна покататись на верблюді.
  11. Прогулянка площею Сохо – цікаве проведення часу, щоб урізноманітнити свій відпочинок.

-          А ви відвідували площу Сохо?

-          Чим ви займались? Що відвідали?

-          Що найбільше сподобалось?

-          Чи рекомендували б ви відвідати її своїм друзям?

НАПИШІТЬ СВІЙ КОМЕНТАР

 Наступний пост "Ізраїль: екскурсія по святим місцям"

 

 

 









 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Оздоровчий комплекс «VODA club» в Буковелі

    Оздоровчий комплекс « VODA club » (Вода клаб) розмістився в Карпатах, в одному з найкрасивіших місць – туристичному комплексі «Буковел...