субота, 25 вересня 2021 р.

Морська прогулянка в Бердянську

   На будь-якому морському курорті пропонуються морські прогулянки та екскурсії. В Бердянську також можна здійснити морську прогулянку вздовж узбережжя. Пропонуються прогулянки в самому центрі - на Приморській площі, біля альтанки.

Можна здійснити яскраву подорож на піратській шхуні, можна – на звичайній, а можна на швидкісному катері – це для тих, хто любить екстрим. Ввечері можна вирушити на  прогулянку на великій двоповерховій піратській шхуні, де пропонуються цікаві розваги та гучна дискотека.

   Ми обрали вечірню прогулянку, коли вже сонечко почало сідати  за обрій і денної спеки вже не було. Це була деревяна піратська шхуна. Звичайно, ніяких піратів на ній немає і ніколи не було, але сама назва «піратська шхуна», є приманкою для туристів. Але кому б не хотілося здійснити таку захоплюючу прогулянку? Тим більше, що це цікаво.

   Шхуна двоповерхова, оригінальна, дійсно цікава. Місце можна обрати  на  будь-якому поверсі. Якщо прогулянку здійснюєте вдень, то звичайно, краще заховатись від сонця на нижній палубі, а якщо ввечері – то, на верхній. Ввечері сонця вже немає, проте відчувається легенький бриз та свіже морське повітря.

   Шхуна добре облаштована, оздоблена піратськими аксесуарами. Також на шхуні є рятувальні круги, жилети. 

   На палубі є столики та лави, можна взяти з собою вечерю чи щось для перекусу під час морської прогулянки на свіжому повітрі.

   Прогулянка триває 30 хвилин, коштувала 50 гривень, діти - безкоштовно.  Пропливає шхуна вздовж узбережжя. Екскурсії тут не має, тому розповідати тут нічого не будуть. Хоча дуже б хотілось і послухати цікаву розповідь.  Як на мене – це мінус. Проте і просто прогулятиссь просторами Азовського моря теж цікаво.

   Віддаляючись від берега, можна побачити Приморську площу з великим оглядовим колесом, але вже з іншого ракурсу, місто, де чітко видно його верхню і нижню частини, далі буде Бердянський порт, хвилеріз з маяком, видно край Бердянської коси. Але найбільше мене вразив хвилеріз, який знаходиться в морі і приймає на себе удари хвиль. Це якесь неймовірне місце,  де ти поринаєш у якусь загадковість і таємничість.

   Хвилеріз у Бердянську – це камяна споруда довжиною 640 м, з двома вогняними маяками на краях, які показують прохід у гавань. Розташовані на відстані 859 м від берега і працюють до сьогоднішнього дня.

   Побудований хвилеріз у 1869 році і дуже швидко став відомим далеко за межами кордону.

   Сьогодні, як на мене, це одне з найцікавіших місць Бердянська. А ще це місце полюбили чайки, їх там дуже багато і сидять вони по всій довжині споруди. Не бояться навіть хвиль. 

   иЧас минув швидко і наша півгодинна прогулянка швидко закінчилась. Проте враження залишились дуже приємні.

   Рекомендації

  1. Якщо будете відпочивати в Бердянську, обовязково здійсніть морську прогулянку.
  2. Прогулянка починається з самого центру – Приморської площі, від альтанки. Тому прогулюючись набережною, можна здійснити морську прогулянку.
  3. Тривалість прогулянки всього 30 хвилин: і не багато, і не мало. Ті, хто страждає на «морську хворобу», можна не переживати, за такий короткий час, вона вас не настигне, а ті, хто полюбляє морські прогулянки – цього часу достатньо, щоб насолодитись морськими краєвидами та вдихнути свіжого морського повітря.
  4. Залежно від виду відпочинку, якому ви надаєте перевагу, ви можете обрати, на якому судні будете здійснювати прогулянку. Якщо ви з дітьми, то обов’язково оберіть піратську шхуну, їм це сподобається, якщо ви полюбляєте екстрим – швидкісний катер чекає на вас, а якщо ви хочете просто відпочити від пляжів, кафе, ресторанів, шуму та натовпу людей – прогулянка звичайною шхуною принесе вам справжню насолоду.
  5. Краще вирушати на прогулянку вранці або ввечері, коли ще немає спекотного сонця. Якщо вирушите вдень, то оберіть нижню палубу та не забудьте взяти капелюха, сонцезахисні окуляри та скористатись сонцезахисним кремом.
  6. Візьміть з собою воду, фрукти або якийсь перекус, у морі на свіжому повітрі це стане доречним.
  7. Подивіться на місто та різні обєкти з іншого ракурсу, не забудьте звернути увагу на хвилеріз.
  8. Візьміть з собою камеру або фотоапарат.
  9. Морська прогулянка  розбавить ваш пляжний відпочинок і зробить його більш цікавішим та захоплюючим.

-          А ви здійснювали морську прогулянку в Бердянську?

-          На якому судні ви плавали?

-          Які ваші враження від прогулянки?

НАПИШІТЬ СВІЙ КОМЕНТАР

Наступний пост "Бердянський краєзнавчий музей"

 

 

 

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Оздоровчий комплекс «VODA club» в Буковелі

    Оздоровчий комплекс « VODA club » (Вода клаб) розмістився в Карпатах, в одному з найкрасивіших місць – туристичному комплексі «Буковел...