пʼятниця, 29 січня 2021 р.

На які екскурсії можна поїхати з Трускавця?

 

   Трускавець – це бальнеологічний курорт, який люди відвідують протягом року. Розмістився він у передгір’ї Карпат, Львівської  області. Є унікальним та мальовничим  місцем України. Місто оточене лісами, тому тут чисте та свіже повітря, але головною перлиною міста є його мінеральні лікувальні джерела.

Лікувальні якості місцевих мінеральних лікувальних вод стали відомі з ХІХ ст. і з тих пір сюди на лікувально-санаторний відпочинок приїздить велика кількість людей, причому не тільки з України, але й з інших країн світу.

  Оскільки, сюди приїздять не тільки на лікування, а й на відпочинок, то з Трускавця пропонується безліч цікавих екскурсій на усі смаки: природні, історичні, архітектурні, культурні  та інші.

  У місті багато туристичних агенцій, які пропонують найрізноманітніші екскурсії. Можна обрати коротку екскурсію – це перша або друга половина дня, або довгу – на цілий день.

  Я хочу  в цій статті показати перелік екскурсій, які можна відвідати, перебуваючи на санаторно-лікувальному відпочинку в Трускавці.

Синевир  – «морське око» Карпат

   Національний природний парк «Синевир», водоспад Дівоча коса, а також неповторна краса навколишніх пейзажів. Тут можна покататись на канатно-крісельній дорозі, з якого відкривається велич та краса цього райського куточка. Мінеральні джерела Сойми (довга екскурсія).

Озеро Синевир

Карпати

   Скельно-печерний комплекс «Скелі Довбуша». Неповторне за своїми формами та розміщенням скупчення гігантських скель і каменів, печерні приміщення, ями, таємні ходи і стежки, чортова ущелина (22 см). Водоспад на річці Сукіль  (коротка екскурсія).

Карпати – скелі і печери О. Довбуша

   Екскурсія через Стрий, курорт Моршин, скелі і печери Олекси Довбуша, р. Сукіль, ущелини г. Ванька-встанька, Вітрильник. Карпатська кухня в колибі (коротка екскурсія).

Карпатське надвечіря

   Вечірній відпочинок в горах на березі р. Опір, долина «Святослава», водоспад на р. Камянка, ресторан “Святослав». Екзотичні види рослинності (коротка екскурсія).

Львів оглядовий

   Львів – туристична перлина Західної України з неповторною різностилевою архітектурою. Успенська церква, башта Корнякта, площа Ринок, аптека-музей, Кафедральний костел, собор святого Юра, Оперний театр, Личаківський цвинтар, Вірменська вулиця та багато іншого (довга екскурсія).

Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Львів – столиця кави

   Львів – місто стародавніх легенд. Тут безліч різних кав’ярень та можливостей скуштувати справжню львівську каву. Особливої уваги заслуговують: Золотий Дукат, Бандерівська криївка, Мазох-кафе, Гасова лампа, Львівська майстерня шоколаду, де можна скуштувати справжній шоколад (довга екскурсія).

Львівська майстерня шоколаду

Львів – музей пива

   Собор святого Юра, Личаківський цвинтар, центр міста:  пішохідна екскурсія. Тільки в середу відвідування найбільшого в Європі – музею Пива (довга екскурсія).

«Сім чудес Львова»

   Гора «Високий замок» - залишки оборонних споруд міста, собор  святого Юра – покровителя міста «левів». Екскурсія до центральної частини міста – розширена програма, Львівський оперний театр: екскурсія по театру, Бернардинський монастир, музей-аптека (довга екскурсія).

Вид на Львів з Високого замку

«Золота Підкова»

   Унікальна екскурсія через три середньовічні замки: Золочівський, Підгорецький, Олеський. В замках знаходиться Львівська Національна галерея мистецтв: картини , ікони, скульптури. Під  час екскурсії огляд внутрішніх та зовнішніх експозицій (довга екскурсія).

Манявський скит

   В міжгір’ї Карпат, поблизу с. Манява на Івано-Франківщині розташована унікальна стародавня святиня – Хрестовоздвиженський чоловічий монастир – Український Афон. Відвідування наземних та підземних церков, чудотворна плакуча ікона. На відстані 800 м знаходиться Блаженний камінь з святою водою, яка допомагає при захворюванні очей. Вечеря з монахами (коротка екскурсія).

Східниця – Урич

   Основний скарб Східниці – мінеральні джерела типу «Нафтуся», «Східницька содова» та багато інших. Мальовничі Урицькі скелі, давньоруська  фортеця «Тустань». Можна побачити залишки штучної стіни, печери, сходи, підскельні коридори…(коротка екскурсія).

Скелі Урича

Райський куточок Галичини і Середньовічний Дрогобич

   Екскурсія вулицями старого міста, екзотичний парк, міні-зоопарк, музей старовини. Риболовля та приготування риби (короп, карась). Вишукана кухня (коротка екскурсія.

 Карпатський трамвайчик

   Подорож вузькоколійкою мальовничими Карпатами, зупинки на водоспадах , підвісні мости, мінеральна вода, смачна вечеря та карпатські сувеніри (довга екскурсія).

Гошів-Моршин

   Гошівський монастир, чудотворна ікона, свята вода. Курорт Моршин (коротка екскурсія).

Долина казок

   Дрогобич, церква святого Юра (ХVІ ст.), с. Нагуєвичі, прогулянка стежками Івана Франка, музей, курна хата,  кухня (коротка екскурсія).

Славське

   Селище Тухля – пам’ятник Захару Беркуту. В смт Славське проїзд на ГАЗ-66 під гору Тростян, висотою 235 м над рівнем моря, підйом на гору канатно-крісельною дорогою, довжиною 2750 м. Екскурсія по вершині, обід. Незабутні враження від краси Українських Карпат (довга екскурсія).

 

Краєвид з канатно-крісельної дороги в Славському

Страусина ферма-ранчо

   Екскурсія по ранчо-зоопарку, де можна побачити: страусів, ведмедів, оленів, левів, вовків, мавп, лисиць, єнотів, фазанів та інших тварин. Вечеря в ресторані «Гостинний двір». За бажанням можна скуштувати страусятину  (коротка екскурсія).

Гуцульські забави в Карпатах

   Екскурсія через курорт Моршин, відвідування водоспаду на р. Сукіль. Веселити буде гурт «Побиті Тарелі». Карпатська кухня: шашлик, салат з капусти, деруни, вареники, бануш, печеня по-гуцульськи, чай з лісових трав. Забави проводять у справжній колибі (коротка екскурсія).

Бойківські вечорниці в Розлучі

   Елементи стародавнього весілля. Знайомство з традиціями бойківського краю, жива музика, народний фольклор. Ведуча програми проводить ігри, конкурси, танці. Буде весело (довга екскурсія).

Самбір

   Самбір – княже місто і батьківщина трьох гетьманів. Церква Різдва Пресвятої Богородиці, в якій зберігаються мощі святого Валентина. Родзинкою міста є  концертний зал органної камерної музики, який налічує 2500 труб (коротка екскурсія).

 Берегове

   Екскурсія в місто Берегове. Заїзд у мисливський замок Шенборнів. Оздоровлення та купання в термальних водах, знайомство з архітектурою угорців, угорська кухня та берегівське виноробство (довга екскурсія).

Берегове. Басейн з термальними водами навчально-спортивної бази "Закарпаття"

Мукачево – Берегове – Ужгород

   Унікальні пейзажі Карпатських гір. Екскурсія до Закарпатської області.  Мукачево, з його величним пам’ятником Середньовіччя – замком Паланок. В місті Берегове купання в басейні з гарячих гейзерів. Далі знайомство з Ужгородом: Ужгородський замок, а також краєзнавчий музей та музей архітектури та побуту під відкритим небом. Дегустація домашніх вин (довга екскурсія).

Ужгородський замок

Загадкове Закарпаття

   Мінеральні джерела. Мукачево – екскурсія центром міста. Замок Сент-Міклош (ХV ст.). Косино – гарячі гейзери на території 200-річного дубового гаю, поблизу кордону з Угорщиною  (довга екскурсія).

Мукачівський замок Паланок

Боржавські полонини

   Гірські перевали. Підйом на канатно-крісельній дорозі на гору Гембу (1400 м над рівнем моря). Прекрасна панорама вершин центральних Карпат і схилів південних Горган, шум водоспаду Шипіт створюють незабутні враження (довга екскурсія).

Карпати

Почаїв – Свято-Успенська Лавра

   Почаївська лавра – це чоловічий православний монастир. Це великий архітектурний ансамбль,  що налічує 16 церков. Святинями Почаївської лаври є відбиток стопи Божої Матері, цілюще джерело святої Анни, чудотворна ікона Матері Божої і мощі святого Іова. Відвідування літургії, екскурсія по Лаврі. Екскурсію проводить монах-семінарист. Купання в озері святої Анни (довга екскурсія).

Яремче – Ворохта – Буковель

   Знайомство з архітектурою, побутом, звичаями гуцульського краю. Тут знаходяться старі деревяні церкви ХVІ ст. Водоспад над річкою Прут. Піднімаючись канатно-крісельним підйомником в Буковелі, відкриваються чудові краєвиди, а також найвища вершина Карпат та України – г. Говерла (довга екскурсія).

Гуцульщина

   Музей Писанки в Коломиї. Музей єзуїтів.  Шешорські водоспади. Легенди гуцульського краю. Гуцульська кухня (довга екскурсія).

Карпатські каньйони

   Високогірні ріки, підвісні мости, біосферний заповідник, каньйони, купання, смачна вечеря (довга екскурсія).

Карпатський краєвид

Риболовля

  Альтанки, ловля форелі, карпатська кухня. А також перша в країні всесезонна траса сноутюбінгу (коротка екскурсія).

Говерла

   Найвища вершина Українських Карпат – 2061 м над рівнем моря. Пішохідне сходження. Колиба –гуцульська кухня (довга екскурсія).

Гірськолижні курорти

  • Яремче: архітектурні пам’ятники гуцулів ХVІІ ст., Прибійський водоспад, ярмарка гуцульських сувенірів, монастир святого Іллі, ресторан «Гуцульщина».
  • Ворохта: гірський курорт, канатна дорога та штучні трампліни, храм Різдва Богородиці .
  • Буковель – дво- та  чотиримісні сучасні канатні дороги. Вид на гору Говерла та зимові Карпати.

Зимовий відпочинок

Славське. Високий верх.

  • Знайомство з бойківщиною, Сколівські Бескиди. Двомісна канатна дорога на г. Високий верх (1242 м), краєвиди полонин та верховин, катання на санах, лижах, снігоходах.
  • г. Тростян (1235 м). Одномісна канатна дорога, сани, лижі, карпатська кухня.

Плай+

  • Активний зимовий відпочинок, чотиримісна сучасна канатна дорога, прокат гірського спорядження, інструктора, найнижчі ціни в ресторані та краєвиди зимових гір.

Тисовець

  • Гірськолижна база в с. Тисовець, канатна дорога, бугельні підйомники, прокат гірських лиж та чудовий зимовий відпочинок на сноутюбах, карпатська кухня.

Крутигір

  • Подорож в зимові Карпати, г. Добрятин (890 м), прокат сан та гірських лиж та бугельний підйомник.

   Ось такі та багато інших екскурсій можуть запропонувати туристичні агентства у Трускавці, причому в будь-яку пору року.  Але кожного року зявляються якісь новинки, а також можна замовити індивідуальні екскурсії.

БАЖАЮ ВАМ ГАРНОГО ВІДПОЧИНКУ!

Наступний пост "Що можна самостійно подивитись в Ялті та її околицях"

 

 

 



 


 


 


 


 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Оздоровчий комплекс «VODA club» в Буковелі

    Оздоровчий комплекс « VODA club » (Вода клаб) розмістився в Карпатах, в одному з найкрасивіших місць – туристичному комплексі «Буковел...