субота, 8 січня 2022 р.

На які екскурсії можна поїхати з Мармариса? (Туреччина)


  Туреччина – держава, яка знаходиться в південно-західній Азії, невелика частина території (Фракія) знаходиться в Європі, а остання частина (Анатолія) в Азії. Туреччина межує з Грузією, Вірменією, Азербайджаном та Іраном на сході, Іраком та Сирією на півдні, Грецією та Болгарією на заході. Від Європи Туреччину відокремлює дві протоки – Босфор та Дарданелли. 

Корисна інформація та рекомендації

   Туреччина

   Загальна площа 815 000 км2. Розділена вона на 8 адміністративну провінцію та 7 географічних регіонів. Простягається більш як на 1 600 км із заходу на схід та на 800 км з півночі на південь.

   Береги Туреччини омиваються трьома морями: на півночі – Чорним, на півдні – Середземним, на заході Егейським. На північному заході є також внутрішнє Мармурове море, розміщене між двома протоками.

   До 922 р. Туреччина називалась Османською імперією, а Турецька республіка була заснована в 1923 р. під керівництвом Мустафи Кемаля Ататюрка (1881 – 1938 рр.), який зробив реформу в країні і  зробив її гуманною республікою, орієнтованою на захід.

   Демографія

   Стосовно останніх даних, населення Туреччини становить 76 690 509 осіб. Чоловіки складають 51, 1 %, а жінки – 48, 9%. Середній вік населення – 30 років. 74% становить міське населення.

  98% населення  Туреччини є мусульманами, тому іслам відіграє важливу роль в повсякденному житті. Але з 1928 р., почата Ататюрком секуляризація, також сильно вплинула на суспільство та культуру Туреччини. Із-за різного культурно-історичного впливу, діючого на ідентичність Туреччини, її культура є особливим поєднанням сучасності, європеїзму, а також традицій та релігійності.

   Безпека

   Відпочинок на курортах Туреччини є безпечним, але одним з найрозповсюдженіших злочинів є крадіжки. Тому треба слідкувати за своїми речами в громадських місцях, на ринках, в міському транспорті, не залишати свої речі без нагляду на пляжах. Стосовно правової системи багатьох країн: якщо ви відпочиваєте в готелі, то він не несе відповідальності за цінні речі, які ви будете залишати в номері, тому паспорти, гроші та інші цінні речі рекомендується залишати в сейфі готелю. 

  Обережність

Завжди треба одягати на голову капелюх, сонцезахисні окуляри, користуватись сонцезахисними кремами. В перші дні уникати тривалого перебування на сонці, так як можна дуже швидко перегрітись, не вживати дуже холодних напоїв і не вмикати кондиціонери на температуру нижче +200С.

Екскурсії, на які можна поїхати з Мармариса

1.         Оглядова екскурсія по Мармарису

   Зовсім недавно Мармарис був невеликим рибацьким поселенням, а зараз завдяки своїй великій популярності – це один з головних центрів туризму на південному заході Туреччини. Одним з небагатьох нагадувань про минуле міста є фортеця, яка була побудована в часи Османської імперії. ЇЇ могутні зубчасті стіни з високою вежею є візитною карткою Мармариса. До наших днів збереглася частина Старого міста. Стародавні будинки на вузеньких вуличках приваблюють до себе велику кількість туристів і знаходяться під охороною держави. Під час прогулянки по Старому місту ви отримаєте насолоду від унікальної атмосфери та архітектури, характерної для провінції Мугла.

2.         Памуккале

   Памуккале – це чудо природи, яке приваблює туристів з усього світу. Памуккале перекладається як «бавовниковий замок». Це місце відоме своїми унікальними білими терасами з кальцію, лікувальними термальними джерелами  та руїнами античного міста Ієраполісу, яке було засноване римлянами ще в ІІ ст. до н.е.  Там уже в стародавні часи відпочивали та лікувались римські імператори та багачі.  Там же знаходиться один з найстаріших некрополів. Можна також відвідати басейн Клеопатри, де свого часу приймала омолоджувальні ванни єгипетська цариця Клеопатра. Під час екскурсії можна насолодитись гірськими пейзажами, пришляховими селами, тютюновими та бавовниковими полями, дізнатись багато цікавого про життя та традиції турецького народу. Турки говорять: «Хто не був в Памуккале, той не був у Туреччині».

   Екскурсія триває з 6.30 до 20.00.

3.         Ефес

   Стародавнє місто Ефес – це найбільш добре збережене античне місто на території Малої Азії. Колись воно було важливим політичним, економічним та культурним центром, де жили імператори та філософи, а також Ефес був колискою християнства. На сьогоднішній день площа археологічних розкопок складає понад 10 км2 . В першу чергу Ефес відомий завдяки храму Артеміди (550 р. до н.е.) – одному із семи чудес античного світу, який був зруйнований за наказом імператора Феодосія І.

   Одним з найцінніших обєктів, який знаходиться недалеко від міста, є Будинок Пресвятої Богородиці.  За біблійською легендою, в Ефес Пресвята Діва Марія прийшла разом з апостолом Іоанном Богословом в 43 р. до н.е. в часи гоніння на християн. Завдяки  сплетінню духовної та історичної цінності, подорож в Ефес залишить незабутні враження.

   Екскурсія триває з 6.30 до 20.00.

4.       Дводенна екскурсія в Ефес і Памуккале

Першого дня пропонується відвідати найстаріше місто античної історії – Ефес. Гід розповість про історичні місця, які збереглись до наших днів. В Ефесі провела свої останні дні Пресвята Діва Богородиця, будинок якої можуть побачити всі, хто відвідає цю екскурсію. Після захоплюючої поїздки в Ефес, туристи зможуть відпочити в готелі, який розміщений на території Памуккале. Після смачної вечері вдасться побачити захід Сонця, подивитись цікаву шоу-програму, під звуки турецької музики виконати «танок живота». Наступного дня, після сніданку,  пропонується відвідати 2000-річне місто Ієраполіс з білосніжними вапняковими терасами.

   Екскурсія триває з 6.30 до 20.00.

5.        Дальян

   Одна з найбільш захоплюючих у регіоні поїздок, як для дорослих, так і для дітей. Під час плавання на маленькому човні по річці Дальян, туристи зможуть насолодитись унікальною красою заповідника, відвідати цілющі грязьові ванни, дізнатись історію королівських гробниць, вирубаних у скелях 2500 років тому та історію стародавнього міста Каунос.

   Після обіду в затишному ресторані на березі річки, вдасться переправитись на один з найкрасивіших природних пляжів Ізтузу, де можна буде насолодитись відкритим морем і чарівними пейзажами природи. Крім того, буде унікальна можливість з човна поспостерігати за зникаючим видом черепах Карета-карета.

   Екскурсія триває з 9.30 до 19.30.

6.         Острів Клеопатри

   Це мальовничий острів в Егейському морі в затоці Гекова, який відомий своїми білосніжними піщаними пляжами, із-за яких був оголошений заповідником.  Туристи чудово проведуть час, плаваючи на яхті по затоці і насолоджуючись прибережною природою і дикими горами. В другій половині дня, близько двох годин, можна буде провести на острові, де за легендою, купалась сама Клеопатра., а пісок був привезений для неї  Антонієм з Єгипту.

   Екскурсія триває з 9.30 до 19.30.

7.         Екскурсія по Егейським островам

   Чудовою поїздкою для всієї сімї, для закоханих пар і тих, хто просто приїхав насолодитись красою природи, стане прогулянка на яхті до островів Егейського моря. Мальовничі пейзажі не залишать нікого байдужими і ця поїздка стане обовязковим  пунктом під час наступних візитів до Мармариса. Вдасться побачити найкрасивіші і живописні бухти і скупатись у кришталево чистій воді. Кожна зупинка надовго залишиться у памяті і серці і  ніколи не вдасться забути жодного відтінку моря.

   Екскурсія триває з 9.30 до 19.30.

8.         Остров Родос

   Із Туреччини в Грецію, за одну поїздку можна відвідати дві країни. Це четвертий за розмірами грецький острів, до якого можна дістатись лише за 1 годину на паромі з Мармариса. Туристи зможуть провести 6 годин в столиці о. Родос, яка відома своїми своїм Старим містом, яке чудово збереглось та одним із семи стародавніх див світу – Колосом Родоським (можна  відвідати місце, де він стояв). Все це знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Вузенькі та затишні вулички Старого міста відкриють спокійну повсякденність греків, традиційна грецька кухня та музика, дозволять хоча б на деякий час відчути подих Греції.

    Екскурсія триває з 9.00 до 18.00.

9.         Злиття двох морів

   Відпочиваючи в Мармарисі, у вас буде унікальна можливість  одночасно побачити два моря. Особливість Мармариса в тому,  що  місто розмішене в бухті на злитті двох морів: Середземного та Егейського (між Мармарисом і Даламаном). З усіх боків оточений пагорбами та горами з пишною рослинністю. Пропливаючи між мальовничих гір, одразу зачарує місцеве повітря, яке насичене сосновим ароматом з апельсиновими нотками, яке потрапляє з легким морським бризом.

   Злиття двох морів підкорить кожного кришталево чистою водою Егейського моря і теплим дотиком вод Середземного моря. Зупинка в невеликому рибацькому поселенні Турунч, що в перекладі означає «Апельсиновий гай», порине в колорит турецьких ринків, у вигляді магазинів з доброзичливими місцевими жителями. А Крихітна Турецька Венеція, яка утворилась там завдяки каналам, що пронизують містечко, надає йому особливого шарму.

   Екскурсія триває з 10.00 до 17.00.

10.      Тур до каньйону Сакликент та Блакитної лагуни в Фетхіє

    Каньйону Сакликент є унікальним природним обєктом, де навіть у сильну спеку, можна насолодитись свіжим повітрям та зануритись у прохолодну воду. Каньйон розміщений недалеко від Фетхіє, його зробили національним парком, територія якого складає не менше 4-х кілометрів.

   Після відвідування Каньйону Сакликент подорож продовжується до іншого чудового місця Фетхіє – це Блакитна лагуна. Блакитною лагуною назвали пляж, який став природним заповідником, зараз туди потрапити можна лише за певну плату. Однак це місце обовязково треба відвідати. Цей пляж входить до пятірки найкращих пляжів світу.

   Екскурсія триває з 8.00 до 19.00.

11.      Занурення з аквалангом

   Відпочиваючи в Мармарисі є унікальна можливість зануритись в блакитні води і побачити чудові  підводні пейзажі.  Для цього не потрібен професійний досвід, а все необхідне  обладнання та інструкції можна отримати від російськомовного гіда . Ніколи не відомо, що можна побачити під час занурення. Красенів восьминогів найрізноманітніших розмірів та кольорів, яких в Туреччині у будь-яку пору доби можна зустріти під кожним каменем, кожного вечора виходять похизуватись усім на радість. Скати, дельфіни, черепахи, величезні табуни  тунців та баракуд, допитливі групери – це далеко не повний перелік мешканців підводного світу,  яких можна побачити.

   Екскурсія триває з 9.30 до 17.00.

12.      Човен із скляним дном

   Морська прогулянка по бухтам Мармариса на човні із скляним дном – це один з найбільш цікавих круїзів по морю. Можна побачити безліч живописних місць і бірюзових  бухт, в яких дуже приємно покупатись. До того ж під час цієї екскурсії  буде чудовий шанс відкрити для себе підводний світ Середземного моря, навіть не занурюючись у нього. Буде можливість побачити фосфорну печеру, насолодитись  амфорами, які затонули та руїнами затоки Кадирга, на власні очі побачити затонулі кораблі неподалік від Мармариса. І все це завдяки величезним вікнам, розміщеним всередині човна.

   Подорожувати на човні з прозорим дном – це максимум задоволення та нових відчуттів.

13.      Рибалка

   Хто не любить рибалку? Її люблять усі, і дорослі і діти. Так чому б не урізноманітнити свій відпочинок, зайнявшись улюбленою справою? Пропонується здійснити захоплюючу подорож морем, під час якої можна буде не тільки насолодитись красотами морського пейзажу, але й порибалити, а улов можна буде на місці й приготувати.

14.      Рафтинг

   Екскурсія являє собою спуск по гірській річці Даламан на надувних плотах. На маршруті, протяжністю 12 кілометрів, очікують незабутні враження. Перед стартом інструктор проводить детальний інструктаж.

   Екскурсія триває з 8.30 до 18.00.

15.      Подорож на конях

   Якщо вам набрид місцевий пейзаж, втомились від пляжів, подорожей по морю, то можна здійснити захоплюючу поїздку на конях в чудовому місцевому лісі. Інструктор в цьому допоможе.

16.      Джип-сафарі

   Під час відпочинку в Туреччині для любителів природи і свіжого соснового повітря ідеально підійде подорож на джипах в райони з первісною природою і різноманітним рослинним світом. Можна буде покупатись у водах гірського водоспаду в околицях Мармариса і по гірському серпантину спуститись в долину. Можна відвідати сільську мечеть і посидіти в тіні платана, вік якого 2 тисячі років.  А також можна скуштувати унікальний сосновий мед – гордість Егейського узбережжя.

17.       Мото-сафарі

   Для любителів гострих відчуттів доступне ще одне задоволення – сафарі на мотоциклах QUAD. З ними будуть доступні будь-які дороги  в у будь-якій місцевості, а що ще потрібно для шукачів пригод та адреналіну. З вітерцем вдасться пронестись по вітражам гірських доріг і насолодитись спогляданням неповторних пейзажів узбережжя моря.

   Дві години екстриму по диким просторам за межами Мармариса.

18.      Аквапарк Мармариса

   Аквапарк – одне з найулюбленіших місць відпочинку і дітей і дорослих. Маса задоволення і незабутніх відчуттів гарантована в найбільшому аквапарку Мамариса – Aqu Dream, який розміщений на найвищій точці міста. Там знайдуться розваги для всієї сім’ї: від супер екстремальних гірок «Камікадзе» і «Рафтинг» до релакс-зони та дитячої зони. Там можна чудово провести час, моменти якого запамятаються надовго.

19.      Турецька баня («хамам»)

   Це невідємна частина турецької культури, яку необхідно обовязково відвідати на початку відпочинку. На теплому і вологому мармуровому каміні  буде зроблено легкий пілінг та пінний масаж. Далі треба освіжитись у відкритому басейні або скуштувати турецький чай, а в кінці відчути задоволення від розслабляючого  масажу всього тіла з використанням спеціальних олій.

20.      Турецька ніч

   Це вечір, де можна побачити  традиційні танці різних регіонів Туреччини в поєднанні з сучасною хореографією і чудовими костюмами. В ресторані на свіжому відкритому повітрі вдасться відвідати турецьку кухню, пригоститись вином та пивом. Професійно підготовлена  театральна програма залишить незабутні враження.


-   А ви ідпочивали в Мармарисі?
-   Які екскурсії вдалось відідати вам? 
-   Які сподобались найбільше?
-   Поділіться своїми враженнями.

 НАПИШІТЬ СВІЙ КОМЕНТАР

 Наступний пост «Національний дендрологічний парк "Софіївка" в Умані"

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Оздоровчий комплекс «VODA club» в Буковелі

    Оздоровчий комплекс « VODA club » (Вода клаб) розмістився в Карпатах, в одному з найкрасивіших місць – туристичному комплексі «Буковел...