вівторок, 24 серпня 2021 р.

Крокодилова ферма в Генгірці (Арабатська стрілка)

Шукаючи в Інтернеті інформацію про те, що можна ще відвідати  на Арабатській стрілці, випадково натрапили на те, що в Генгірці  розмістилася крокодилова ферма. Ми  вирішили  неодмінно її відвідати.

 Крокодилова ферма розмістилася  в с. Генгірка, на території комплексу «Papa De More». Комплекс знаходиться вздовж головної дороги, біля парку атракціонів. Орієнтиром може бути оглядове колесо. Там є безкоштовна паркова і пройшовши повз оглядове колесо, треба зайти на територію комплексу. Там є охорона, шлагбаум, проте вхід на територію вільний. 


Вхід на територію комплексу «Papa De More»

Пройшовши кілька метрів, праворуч можна побачити банери з рекламою крокодилової ферми.  Свідчать вони про те, що це перша і єдина в Україні крокодилова ферма.


Крокодилова ферма розташована на території комплексу «Papa De More»


Далі поворот праворуч і там стоїть такий собі скульптурний крокодил, одягнений у футболку з написом «Крокодилова ферма».  На банері, що поруч, дається інформація про часи годування крокодилів: 10.00, 15.00  і 18.00.


Цей кумедний крокодильчик вас зустріе біля входу

Далі йде інформація про саму крокодилову ферму.


Інформаційний банер біля входу

Час роботи: з 10.00 до 23.00 щодня.

Вхідний квиток – 80 грн.


Найкраще відвідувати крокодилову ферму в  часи годування. Тому що саме в цей час проводиться невеличка екскурсія ( 20 хвилин розповідають про мешканців ферми), потім відбувається годування крокодилів, а  по завершенні можна, в порядку черги, сфотографуватися з живим крокодилом.


Можна прийти трохи раніше, щоб роздивитися тварин та сфотографувати їх. Ми так і зробили. А взагалі приходити можна у будь-який час і бути на території скільки завгодно.


Ми придбали квитки і зайшли на територію. Це виявилася зовсім маленька територія, на якій перебували її мешканці.


Графік роботи та час годування крокодилів

Крім крокодилів там були зелені мавпочки, які сиділи в невеликих клітках.  Вони були досить цікаві, кумедні і добре  розважали відвідувачів.


Зелені мавпочки теж мешкають на крокодиловій фермі


Поруч розміщена коротка інформація про тварину.



Також там є черепаха, яка вважається хижаком і дуже небезпечна. Звуть її Коля і мешкає вона у воді.



 Хижа черепаха Коля


Також там мешкає єнот-полоскун, який згорнувшись калачиком спав  у куточку клітки. 


Єнот-полоскун


Далі пішли помешкання крокодилів. Спочатку були  маленькі каймани, яким було 1-2 роки. 


Маленькі каймани


Далі  пішли клітки з великими крокодилами.  Тут мешкають нільські крокодили.


Нільські крокодили



Індійський крокодил, досить великий за розміром.

 

Індійський крокодил


Гребенястий крокодил, їх тут багатенько. 



Гребенястий крокодил

Крокодил болотяний. Мешкає на півострові Індостан та в прилеглих країнах. В довжину може досягати 4 – 5 метрів. Живе у неглибоких прісних водоймах із стоячою водою або з дуже повільною течією.  Може добре почуватися на суші, мігрувати на великі відстані. Риє нори, в яких ховається у посушливу пору року. Харчується в основному рибою, рептиліями. 


Крокодил болотяний

   Тут також можна ознайомитись з інформацією про крокодилів у цифрах:

  • крокодил може бігти із швидкістю до 11 км/год, плисти із швидкістю до 40 км/год, знаходитись під водою до 3-х годин і вистрибувати з води на 2 м,
  • крокодил стуляє пащу із швидкістю 9 м/с, що майже у 4 рази швидше, ніж це робить гримуча змія,
  • щоб вистрибнути з води і схопити здобич, крокодилу потрібно всього 200 мілісекунд, що в два рази швидше, ніж моргає людина,
  • найстаріший у світі крокодил – Генрі, що народився у 1900 році, живе у заповіднику Crocworld в Південній Африці. Він має довжину  5 м і важить 227 кг, утримується з 6 самками і є батьком 7000 крокодилів,
  • у середньому крокодили живуть до 50 років,
  • крокодил так як і людина має чотирикамерне серце.

 Після того як ми оглянули мешканців ферми, почалася екскурсія, де нам розповіли досить цікаву інформацію про тварин, а потім було годування.


Один із співробітників брав металеву палицю, на яку натикав шматочок м’яса, відкривав дверцята і годував тварин.  Ця процедура небезпечна, проте цікава. Виявляється, крокодили не так багато їдять, їм достатньо два невеликих шматочки м’яча тричі на день. Видно, що вони добре нагодовані, тому що на їжу не кидалися з жадібністю.


Годування крокодилів

Після того, як крокодилів погодували, почалася фотосесія з крокодилом. Всі бажаючі могли сфотографуватися. Але не треба одразу уявляти картину, де ви сидите на триметровому крокодилу, або намагаєтесь голову покласти йому у пащу. Ні, це буде маленький дворічний крокодил, якому пащу завяжуть  мотузкою, щоб було безпечно.


 Крокодильчик приємний, тримати зовсім не страшно, він тихий і спокійний. Обовязково сфотографуйтесь. 


Фотосесія з крокодилом

Як виявилося, це не зовсім крокодилова ферма, так як крокодилів тут не розводять, а просто утримують. Їх викупляли у багатьох місцях, де вони знаходилися в поганих умовах. Тут їм звичайно місця також не дуже багато, деяким навіть дуже мало. Звичайно, жаль цих тварин, але ж ми знаємо, що в природних умовах їх вік набагато коротший. А тут за ними доглядають, вони знаходяться в чистеньких умовах, їх годують.


 Дітям відвідування цього місця дуже подобається, особливо, коли відбувається годування. Емоцій просто не стримати.


-   А ви відвідували крокодилову ферму в Генгірці?

-   Які ваші враження? 

-   Чи доводилось вам відвідувати ще й інші ферми? Де саме?

-   Розкажіть про це.

НАПИШІТЬ СВІЙ КОМЕНТАР

Наступний пост "Храм Георгія Побідоносця та меморіал захисникам Арабатської стрілки в Генгірці"





 

 

 













 


 

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Оздоровчий комплекс «VODA club» в Буковелі

    Оздоровчий комплекс « VODA club » (Вода клаб) розмістився в Карпатах, в одному з найкрасивіших місць – туристичному комплексі «Буковел...